Siguranta si comfortul copiilor in Grădinița cu program normal și program prelungit CASTELINO BABY

Grădinița cu program normal și program prelungit CASTELINO BABY a luat toate măsurile prevăzute de legislația în vigoare pentru asigurarea conditiilor optime si comfortului copiilor pentru desfasurarea activitatilor educationale si de ingrijire: realizarea traseelor bine delimitate și semnalizate în incinta unității de învățământ și în spațiul aferent din curte, spre și dinspre spațiile de joacă, spre și dinspre poarta de acces.

Permanent sunt asigurate materialele de dezinfecție, materiale de igienă și substanțe necesare efectuării curațeniei zilnice sau ori de câte ori este nevoie.

În grupurile sanitare sunt disponibile materialele pentru igienizare marcate cu culorile corespunzătoare pentru fiecare scop.

Covor PVC

Holul are pardoseala si scarile din marmura iar intrarea este acoperita cu covor verde antiderapant. Intrarea este dotata cu un dispozitiv din inox pentru dozarea dezinfectantului, covor dezinfectant si cutie cu acoperitori de unică folosință pentru încălțăminte si recipient pentru deșeuri.

Pardoseala este acoperita cu covor PVC, un excelent izolator termic si fonic care se remarca prin duritate si rezistenta la factori mecanici si chimici. Este antiderapant, nepoluant, rezistent la foc-ignifug, cu calități antistatice, materialul avand o suprafata usor granulata, protejand astfel copiii de accidente si are proprietati anti-alergice și bacteriostatice, în sensul că microorganismele nu se dezvoltă în contact cu el. Se igienizeaza si dezinfecteaza foarte ușor atat pe toata suprafata lui cat si pe margini pentru ca la montaj acesta a fost ridicat in scafa astfel incat atunci cand se face igienizarea pardoselii, sa nu existe riscul de acumulare a prafului in colturi si nici pe intreaga lungime a peretelui.

Prizele și întrerupătoarele

Prizele și întrerupătoarele electrice sunt amplasate pe perete, la înalțimea de 1,5 metri față de sol evitând posibilitatea de atingere a copiilor. În plus, acestea sunt protejate și etichetate cu simbolul corespunzător. De asemenea, pentru siguranța personalului care exploatează sau utilizează echipamente și aparaturi electrice efectuăm periodic verificările și inspecțiile periodice ale prizelor de pământ și a împământărilor denumite și PRAM. În urma testărilor și verificărilor PRAM, inginerii și tehnicienii cu experiență în măsurători PRAM ne înmânează un certificat PRAM, necesar în condițiile legii.

Centrală de foc

In cadrul Gradinitei Castelino Baby este montat sistemul de detectie si avertizare la incendiu de ultima tehnologie de cea mai inalta calitate POLON-ALFA 4100, centrala de detectie incendiu, conceputa si recomandata pentru cladiri de dimensiuni mari, cu autorizatii de proiectare si instalare

Periodic se fac simulari de evacuare in caz de incendiu si cutremur in colaborarea cu cadrul tehnic PSI si pentru Situații de Urgență, evacuarea efectuandu-se dupa declansarea butonului de panică amplasat la parter pe peretele din dreapta usii de la intrare respectiv un buton de pe panelul de control al centralei de detectie incendiu.

Sistem de alarmă antiefracție

Cladirea este dotatata cu sistem alarma antiefractie (paza) cu autorizatie pentru instalare, punere in functiune si mentenanta plasat pe holul de la intrarea in incinta cladirii.

Ușile

Salile de pe casa scarii care au mai multe functionalitati sunt prevazute cu usi metalice rezistente la foc EI2 90 cu sistem antipanica complet, montate cu Aviz tehnic eliberat de Consiliul Tehnic Permanent pentru Constructii, au agremente tehnice si Declaratii de conformitate.

Lămpile UV

Fiecare sala de clasa de pe etaj cat sala de mese si toaletele sunt dotate cu lampi UV si de ozonificare, programate sa porneasca zilnic dupa un program bine stabilit. Acestea ofera protectie dubla intrucat pe langa lumina ultravioleta emite si ozon care patrunde in toate locurile unde lumina nu are acces.

Rolul lampilor UV si OZON este de a dezinfecta, steriliza și ozonifica suprafețele și aerul, cu proprietăți de reîmprospătare a aerului, eliminarea microorganismelor cum ar fi virușii, bacteriile, mucegaiurile.

Lampă de veghe

Toate sălile sunt foarte luminoase, spațioase și organizate special pentru desfașurarea activitățiilor cu copiii. Insa pentru perioada de odihna acestea sunt dotate cu lampa de veghe sub forma de luna cu lumina difuza care creează o atmosferă plăcută și confortabilă copiilor care sunt pregatiti pentru somnul de pranz. Aceasta lampa de veghe ce umple peretii camerei la care tragem obloanele in timpul somnului, pe langa faptul ca alunga teama copiilor de intuneric, are si un rol educativ, acela de a ii invita pe cei mici la atmosfera de basm si visare.

Tartan

Curtea este special amenajată pentru activități in aer liber cu suprafata antitrauma (tartan) de aproximativ 223 mp. Materialul din care este facuta suprafata (Tartan) prezinta risc redus de rănire, este rezistent la alunecare chiar și pe vreme ploioasă si are proprietati antizgomot.

Poarta grădiniței

Tot pentru siguranța copiilor am asigurat poarta grădiniței cu un buton suplimentar situat la o înălțime care nu este accesibilă copiilor tocmai pentru ca acestia sa nu aiba accces.

Calitate apă

Calitatea apei de la robinet este imbunatatita cu ajutorul sistemului de filtrare special al apei (Espring) care distruge eficient microorganismele si totodata previne apariția a mai mult de 99,99% dintre bacteriile și virusurile din apa potabilă care provoacă boli cu transmitere prin apă (inclusiv bacteriile coliforme, bacteriile patogene, HPC, poliovirusurile, rotavirusul și hepatita A) si indeparteaza peste 160 de contaminanti care pot avea efect nociv asupra sanatatii.

Program alimentar

Meniul zilei gândit și elaborat de nutriționist este afisat atat la bucatarie cat si la sala de mese, alaturi de o fisa in care sunt prezentate situațiile particulare pe care le prezinta copiii din punct de vedere al alergiilor sau alimentelor care trebuie evitate.

Din meniul destinta copiilor, zilnic, bucatareasa noastra colecteaza esantioane de contraprobe la frigider pentru verificare ulterioara la laborator, verifica starea agregatelor frigorifice, consemnează temperaturile acestora in termogramele atasate la frigidere prin intermediul termometrului din interiorul acestora sau a termometrului multifunctional cu ceas si senzor de umiditate. Cu ajutorul termometrului se poate afla cu exactitate termperatura din interiorul frigiderului dar in acelasi timp si de afara.

Underlay

Toate incaperile in care se desfasoara activitati educatioanel sunt prevazute cu mocheta de calitate si underlay care impiedica umezeala si degajarea unui miros neplacut, minimizeaza zgomotele, ofera termoizolatie si faciliteaza patrunderea aerului prin mocheta, ceea ce permite o aspirare usoara

Saltele

Paturile cu saltele prevazute cu fibre din nuca de cocos au husa lavabila si antialergica, nu se incarca electrostatic, nu retine praful. Husa este tratata special oferind protectie impotriva dezvoltarii acarienilor si este antiobacteriana. Lenjeriile colorate si atragatoare pentru copii sunt de cea mai buna calitate, din bumbac moale.

Mana curenta

Intreaga arhitectura a casei scarii este facuta din marmura, motiv pentru care am acoperit treptele cu mocheta pe toata lungimea etajelor, pe perete este montata “mana curenta’ din inox pentru sustinerea copiilor la urcarea si coborarea treptelor.

Muzică ambientală

Există o serie de sunete, cunoscute sub denumirea de white music, care îi pot ajuta pe cei mici să se calmeze. Clasele sunt dotate cu difuzoare in care le punem zilnic cantece de leagan care imbunatatesc respiratia si functiile inimi, ii ajuta pe cei mici sa se relaxeze si crează o atmosferă magică în cameră.