Doriți să va formați copiii într-o grădiniță de care să fiți mândri?

,,Bine te-am gasit! Noi suntem Grădinița cu program normal și program prelungit „Castelino Baby”, locul unde copilăria nu se sfârșește niciodată!

Ne propunem să maximizăm potențialul nativ al fiecărui copil, printr-o învățare dinamică, bazată pe experimente și experiențe multiple, în contextul unei implicări multisenzoriale, pe baza Curriculumului pentru educație timpurie, aprobat prin O.M.E.N. nr. 4694/02.08.2019.

Știm că sunteți în căutarea unul loc în care să vă aduceți copilul și să simțiți că este în siguranță, fizic și emotional, că-i sunt facilitate nevoia de experiențe noi și educația: prin joc și servicii educaționale centrate pe nevoia lui, pe stadiul lui de dezvoltare emoțională și caracteristice vârstei, în ritmul său.

Aici ne desfășurăm activitatea într-o atmosfera bazată pe înțelegere, toleranță, sprijin, respect, orientându-ne spre o dezvoltare emoțională și cognitivă echilibrată a copiilor noștri, descoperindu-le potențialul și valorificându-l.

Grădinița cu program normal și program prelungit Castelino Babyse află într-o zonă liniștită a orașului, puțin poluată, departe de traficul intens, cu spații verzi în apropiere. Mediul natural ofertant ne ajută în realizarea unor activități extracurriculare divesificate, în care copiii interacționează cu natura.

Unitatea noastră își are sediul într-o construcție spațioasă, cu clase frumos decorate, mobilier modern, materiale didactice și dotări multiple.

RESURSE UMANE

Echipa Grădiniței cu program normal și program prelungit „Castelino Baby”, formată din personalul didactic (directorul și cadrele didactice de la grupe), personalul didactic auxiliar și nedidactic, este specializată pentru a lucra cu copiii preșcolari și este definită prin profesionalism, capacitate de organizare și îndrumare, dragoste pentru copii, entuziasm, dinamism și se bucură de prestigiu în comunitate.

RESURSE DIGITALE

Pentru că vremurile actuale ne-au învățat că trebuie să fim pregătiţi oricând, în orice situaţie, pentru a continua procesul de învăţământ chiar şi de acasă, când prezenţa fizică a copiilor în sala de grupă este condiţionată de situaţia epidemiologică generată de noul virus SARS-Cov2, ne-am propus implementarea platformei KINDERPEDIA. Aceasta va fi utilă atât cadrelor didactice, cât şi părinţilor, fie că preşcolarii se află în grădiniţă sau acasă. Platforma KINDERPEDIA facilitează transmiterea informaţiilor zilnice despre copil. Părinţii vor avea acces la informaţii despre programul de activităţi, programul de odihnă, meniul zinic al copilului, fotografii şi clipuri video facute in timpul programului de grădiniţă, se pot stabili conferinţe de învăţare online prin aplicaţia ZOOM, se poate opera transmiterea de teme de lucru pentru acasă şi transmiterea feedback-ului, există o secţiune de mesaje care înlesneşte comunicarea dintre grădiniţă şi familii.

Deşi relaţia strânsă cu familiile, comunicarea directă zilnică între personalul grădiniţei şi beneficiari sunt caracteristicile de bază care ne-au asigurat succesul în ceea ce facem pentru copii, în următoarea perioadă dorim să folosim mijloace moderne de comunicare şi învăţare, cu rezultate la fel de bune, astfel încât siguranţa sanitară a copiilor şi adulţilor să fie pe primul loc.

Dorim să implementăm strategii optime de comunicare cu părinţii şi să satisfacem cât mai bine nevoile de învăţare, interacţiune, cunoaştere ale copiilor.

RESURSE MATERIALE

Mediul educaţional asigurat în grădiniţa noastră facilitează dezvoltarea liberă a copilului şi pune în evidenţă dimensiunea interculturală şi pe cea a incluziunii sociale. Mediul este astfel pregătit încât să permită copiilor o explorare activă şi interacţiuni variate cu materialele, cu ceilalţi copii şi cu adultul (adulţii).

Mediul educaţional intern şi extern sunt dotate în concordanţă cu „Standardele privind materialele de predare-învăţare în educaţia timpurie”, aprobate prin O.M. 3850/17.05.2010.

Spaţiul este dotat cu materiale pentru:

 • Dezvoltarea fizică, a sănătăţii şi igienei;
 • Dezvoltarea limbajului şi comunicării;
 • Dezvoltarea cognitivă;
 • Dezvoltarea social-emoţională;
 • Dezvoltarea atitudinilor şi capacităţilor în învăţare;
 • Materiale care sprijină respectarea diversităţii culturale şi promovarea incluziunii sociale.
 • Materialele puse la dispoziţie asigură desfăşurarea educaţiei sanitare, ecologice, rutiere, PSI.

 

CURRICULUMUL parcurs în unitatea noastră adoptă ideile pedagogiei românești și încearcă să se situeze în acord cu tendințele inovatoare în domeniul curriculumului internațional.

Activitatea didactică a grădiniței se desfasoară având la bază Curriculumul pentru educaţie timpurie aprobat prin Ordinul ministrului Educației Naționale nr. 4.694/02.08.2019, respectand cultura, tradițiile și obiceiurile României. Ea are la bază o planificare bine documentată a activităților de învățare, conform particularităților de vârstă ale copiilor din unitate. Astfel, activitatile vizeaza dezvoltarea copilului ca un tot, atat pe plan intelectual cat si pe plan fizic si emotional, existand un echilibru, prin alternarea activitatilor artistice cu cele fizice si matematice.

Dorim prin metodele, materialele si echipa noastra de personal calificati sa aducem un suflu nou si proaspat care se apropie de standardele europene ca tinuta si pretentii.

ACTIVITATI PE DOMENII EXPERIENTIALE:

* domeniul limba si comunicare
* domeniul stiinte
* domeniul om si societate
* domeniul estetic si creativ
* domeniul psihomotric

ACTIVITĂȚI OPȚIONALE ȘI CLUBURI

Planificarea și proiectarea opționalului are ca scop dobândirea de către copii a unor cunoștințe, comportamente și atitudini corecte de protecție a vieții lor în lumea înconjuratoare. Astfel, în anul școlar 2021-2022, unitatea noastră va desfășura următoarele activități opționale și cluburi:

ACTIVITĂȚI OPȚIONALE:

 • Opțional Micul ecologist
 • Opțional Limba engleza
 • Opțional Magie si culoare

 

CLUBURI:

 • Dans
 • Magie și culoare
 • Art & Craft
 • Dezvoltare personală
 • Limba Engleză
 • Robotică.
 • Aritmetica mentala

 

ACTIVITĂȚILE EXTRAȘCOLARE ȘI EXTRACURRICULARE

Grădinița cu program normal și prelungit „Castelino Baby”, oferă o atenție sporită activităților extrașcolare și extracurriculare: “Cum ne protejam de virus”, “Dințisorul sănătos”-vizita la cabinetul stomatologic, simulari în caz de incendiu/cutremur, vizite la bibliotecă, ateliere de creație și momente artistice de Ziua Bunicilor, de Ziua Natională a României, de Ziua Mamei și de Ziua Tatălui, concursul Academia Junior, petrecere de Haloween, ,,Ghetuța Moșului Nicolae, ateliere de Lumânări si de Globulețe, spectacole de teatru sau magie, excursii,  etc.,  sunt doar câteva dintre activitățile extrașcolare și extracurriculare pe care le desfășurăm.

Pe parcursul anului scolar mai planificăm vizite la muzee, circ și opera comică pentru copii, Gradina botanică, Gradina zoologică, plimbari în aer liber, excursii, organizare de serbări cu diferite ocazii (Crăciun, Ziua Mamei, 1 Iunie, Serbare de sfârsit de an școlar), participarea la concursuri la nivel local si national, implicarea in diferite proiecte si parteneriate, aniversari si zile onomastice.

CE OBIECTIVE URMARIM?

* dezvoltarea libera, integrala si armonioasa a individualitatii umane;
* formarea personalitatii autonome si creative;
* imbogatirea capacitatii copilului prescolar de a intra in relatie cu ceilalti copii, cu adulti si de a interactiona cu mediul;
* sprijinirea copiilor in dobandirea de cunostinte, capacitati si abilitati necesare viitoarei activitati scolare precum si a vietii sale ulterioare in societate.

Dacă prezenta ofertă educațională a Grădiniței cu program normal și prelungit „Castelino Baby” v-a convins ca suntem locul potrivit pentru copilul dumneavoastră, vă invităm să ne cunoaștem mai bine, să pătrundeți în lumea noastră, să găsim împreună cele mai bune soluții pentru copii! Vă promitem că împreună, vom fi actorii principali în romanul călătoriei palpitante în minunata lume a copilăriei a micuțului dvs.! Ne vom aventura împreună în provocările cunoașterii, vom crește împreună și vom călca cu pași încrezători pe drumul devenirii!

Vă așteptăm cu mult entuziasm!