Fiecare copil işi exprimă şi receptează cel mai bine iubirea într-un limbaj propriu. Oricât de mult ar fi de iubiţi, copii nu ştiu acest lucru de la sine. De aceea este foarte important să descoperim şi să invăţăm principalul limbaj de iubire al copiilor. In grădinița CASTELINO BABY stim cât este de important pentru copii să primească atenţia necesară pentru a se dezvolta şi invăţa. Prin intermediul unuia dintre cele cinci limbaje de iubire ale copiilor: timpul acordat, cuvintele de încurajare, darurile, serviciile sau mângâierile fizice, le vom putea transmite în mod eficient şi necondiţionat sentimente de respect, afecţiune şi implicare totală care vor avea o mare rezonanţă în sufletul lor. Tocmai de aceea, fiecărui educator din grădinița CASTELINO BABY îi revin un numar mic de copii, selectati pe grupe de vârstă, dupa cum urmează:

3-4 ani

Educatorii din cadrul gradinitei CASTELINO BABY îi vor face pe copiii din cadrul institutiei noastre să se simtă speciali și încrezători, comportându-se cu ei într-un mod corect și egal, care să le ofere confort și sigurantă. Activitătile desfăsurate în cadrul nivelului 1 de vâstă (grupă mică) sunt organizate din perspectiva orientării spre socializare. Copiii vor învața să se joace împreună, în activităti precum construitul, jocul imaginativ sau creativ, dezvoltându-și abilitătile de cooperare și impărţire.

Zonele speciale pentru educație din cadrul grădiniței CASTELINO BABY sunt create astfel încât copiii să învețe să facă propriile lor alegeri. Această relație apropiată va fi baza educației și va încuraja copilul să evolueze pe toate planurile. La această grupă de vârstă, preșcolarul dobândește o mare parte a abilitătilor și deprinderilor, descoperă mediul înconjurător, acumulează informații și va face corect primii păși importanți în viața sa socială cu ajutorul îndrumării și al îngrijirii deosebite oferite de cadrul didactic din cadrul gradinitei.

4-5 ani

La această grupă de vârstă se pune accent pe dezvoltarea capacitătii de interacționare și de comunicare: dezvoltarea comunicării, înțelegerea și utilizarea corectă a semnificațiilor structurilor verbale. Clasele dedicate aceastei grupe de varsta au o atmosferă primitoare oferind posibilitatea dezvoltarii imaginatiei si abilităților, fiind locul ideal pentru desfasurarea activităților necesare vârstei ce ii ajuta să aibă un start bun pentru începerea activităților școlare.

Acestea sunt: Limbă și Comunicare, Domeniul științe: Activitate matematica, Cunoașterea mediului înconjurător, Dezvoltarea fizică: Educatie motrica, Dezvoltarea creativă și Dezvoltarea emoțională, socială și personală. Copiii vor crește și vor deveni mai încrezători și mai independenți cu fiecare zi petrecuta in cadrul gradinitei CASTELINO BABY, exprimându-și liberi ideile, gândurile și emoțiile în fața grupului, copilul începe să facă operații abstracte; sintetizează, asociază, compară, analizează, generalizează. Tot începând cu acest nivel de varstă, se va aplica “metoda proiectelor”, metodă care presupune că preșcolarul este capabil să aleagă și să ofere argumente în legatură cu alegerea făcută.

5-6 ani

Începând cu această varstă, structura planului de invătămant se modifică în sensul creșterii timpului dedicat activităților pe domenii experiențiale dar rămân importante și activitățile liber-alese pentru interacțiunea pe care le-o oferă joaca și grupuri de prieteni. Se trece, deci, la un nou nivel de vârstă, când se urmăreste în principal pegătirea pentru scoală. Ne asigurăm că elevii pot citi cu ușurință cuvinte și propoziții simple și își folosesc cu precizie cunoștințele fonice și abilitățile pe care le-au învățat deja. Ei își vor dezvolta scrisul și abilitățile de lecturare, cunoștințele gramaticale și de cultură generală. În același timp grădinita CASTELINO BABY va pune la dispoziție o gamă largă de cărți și materiale educaționale de înaltă calitate pentru dezvoltarea vocabularului. Copiii participă la activități și lecții complexe și variate din cadrul curriculum-ului: Limbă Engleză, Activități Matematice, Cunoașterea mediului, Activități Artistice, Educație emoțională: Dezvoltare personală, Educarea limbajului. Pe lângă acestea, ei iau parte zilnic la activități din programa extra-curriculară.

Activitati Curriculare

Grădinița CASTELINOBABY este locul unde Curriculumul național se întâlnește cu dragostea pentru predare și pentru copii. Idealul educațional are ca finalitate “dezvoltarea liberă, integrală și armonioasă a individualității umane, în formarea personalității autonome”. Acest deziderat este realizabil atât prin formarea capacităților intelectuale, a disponibilităților afective și a abilităților practice cât și prin practicarea unui sport în cadrul educației formale și a celei non formale.

Grădinița Castelino Baby susține și urmărește dezvoltarea în fiecare copil a următoarelor abilități:

increderea în forțele proprii și dezvoltarea stimei de sine, libertatea de exprimare, dezvoltare armonioasă si exprimarea dorințelor proprii.

Universul om si societate:

Copii învață să relationeze unii cu ceilalți și cu adulții datorită faptului că informațiile primite vor fi asimilate într-un mod practic: experimentând, vizualizând, atingând și simțind; aceste acțiuni vor dezvolta dorința de a-și construi propria personalitate, de a-si adapta comportamentul propriu la cerintele grupului in care traieste: (familie, gradinita, partenerii de joaca) si de a capata abilitatea de a intra in relatie cu cei din jur respectand normele corecte de comportament fata de ceilalti.

Odată cu trecerea timpului prin educație și socializare copiii incep sa dezvolte cognitivul, competențe și abilități (când „nu pot” și „nu vreau” se transformă în „pot”, „vreau”), manifesta față de cei din jur prietenie si toleranță, să se comporte adecvat în diferite context sociale, incep să cunoască și să respecte normele necesare integrării în viața socială, precum și reguli de securitate personală.

Universul estetic si creativ:

Copii învață să aprecieze frumosul, să răspundă emoțional și intelectual provocărilor. Lumea culorilor și a materialelor de lucru stimulează imaginația și creativitatea, transformând copii în adevărați artiști prin:

Educatie plastica:

Copii învață să aprecieze frumosul, să răspundă provocărilor atat emoțional cat și intelectual. Lumea culorilor și a materialelor de lucru stimulează imaginația și creativitatea, transformând copii în adevărați artiști prin: pictura, desen, lipit, mototolit.

Ei reusesc prin activitate practică să recunoasca si să utilizeze corect ustensilele de lucru specifice activității de pictură (pensula, acuarele) si să deprinda o poziția corecta a corpului față de suportul de lucru. În cadrul activității de artă și creativitate, “culoarea se joacă” atat pe pensulă cat și pe pălmuțe, astfel ca prin activități experimentale, atat copiii mici cat si cei din grupe putin mai avansate au posibilitatea să aleagă locul de învățare prin joc.

Educatie muzicala:

Copiii incep sa descopere lumea inconjuratoare cu ajutorul sunetelor:

 • sa reproducă fragmente din cântecele învățate,
 • să asocieze mișcările sugerate de versurile cântecelelor cu ritmul acestora
 • să cânte acompaniați de educatoare;
 • să intoneze cântece pentru copii si să recunoască unele sunete din natura si chiar sa participe la diferite jocuri muzicale şi concursuri creative;
Dezvoltarea limbajului, comunicarii si premiselor citirii si scrierii:

Grădinița CASTELINOBABY este locul în care limbajul este dezvoltat cu ajutorul lumii de basm, cu ajutorul poveștilor și poeziilor care întroduc copiii în universul creativității și al imaginației, prin ascultare și înțelegere, vorbire și comunicare, participare la activitățile de grup, atât în calitate de vorbitor, cat și în calitate de auditor, totodată învățând ce înseamnă exprimarea orală și cea scrisă.

La CASTELINOBABY copiii isi imbogatesc vocabularul activ si pasiv pe baza experientei, activitatii personale si/sau a relatiilor cu ceilalti copii din colectivitate si totodata fac progrese spre un limbaj verbal corect din punct de vedere gramatical;

Dezvoltarea cognitiva si cunoasterea lumii:

Grădinița Castelino Baby este locul în care copii își dezvoltă limbajul cu ajutorul lumii de basm, cu ajutorul poveștilor și poeziilor care întroduc copii în universul creativității și al imaginației, prin ascultare și înțelegere, vorbire și comunicare, totodată învățând ce înseamnă exprimarea orală și cea scrisă.

Universul stiinte – activitate matematica

“Piticii” sunt introduși în universul matematicii și înțelegerii naturii, gândirii logice și rezolvarea de probleme cu ajutorul jocurilor didactice și a materialelor potrivite pentru dezvoltarea abilităților și competențelor:

Copiii de la Castelinobaby incep să recunoască, să denumească, să construiască și să utilizeze forme geometrice (cerc, pătrat, triunghi), să numere si sa formeze multimi de obiecte după mărime, formă, culoare;
Sa inteleaga relatiile spatiale, sa plaseze diferite obiecte intr-un spatiu dat, ori sa se plaseze corect el insusi in raport cu un reper dat;
Sa numere de la 1 la 3 sau mai mult in functie de varsta, recunoscand grupele cu 1-3 obiecte si cifre corespunzatoare;

Universul stiinte – cunoasterea mediului

In cadrul domeniului Stiinte, la CUNOASTEREA MEDIULUI copiii de la gradinita CASTELINOBABY isi formeaza abilitati care ii ajuta sa se descurce in mediul inconjurator si sa inteleaga relatiile dintre persoanele din jur, sa recunoasca persoanele apropiate din cadrul familiei cat si din colectivitate, fenomele naturii, sa analizeze componentele corpului si respecte reguli de igiena.

Acestia observă schimbări ce au loc în viața oamenilor, a plantelor și a viețuitoarelor în diferite anotimpuri, invata sa sa numeasca cele patru anotimpuri, sa identifice fenomenele specifice fiecarui anotimp, sa coreleze incaltamintea si imbracamintea necesare fiecarui sezon si să recunoască fructele și legumele specifice diferitelor anotimpuri.

Copiii de la gradinita incep să recunoască animalele domestice și pe cele sălbatice, sa denumeasca plantele si animale, mediul de viata, foloasele plantelor si utilitatea animalelor.

Dezvoltarea cognitiva si cunoasterea lumii:
Universul psihomotric:

Necesitatea de a învața să-și coordoneze mișcările corporale, să-și dezvolte mobilitatea și rezistenta fizică prin: jocurile competitive, jocurile de miscare, exercitiile fizice.

În timp, copilul începe să cunoască jocurile de relaxare sau chiar cele susținute conducând atât la perceperea componentelor spațio-temporale cum ar fi ritm, durată, distanță, localizare cat și la dezvoltarea motricității grosiere, motricității fine, supleței, rezistenței, formarea unei ținute corporale corecte, să cunoască și să aplice regulile de igienă referitoare la echipament.

Prin formarea rutinelor, copiii dobândesc deprinderi de cooperare, competiție și spirit de echipă și abilitati cum ar fi promovarea sănătății și nutriției, dezvoltarea sănătoasă prin îngrijire și igiena atat corporala cat si a echipamentului.

Universul socio-emotional:

Acest univers este “esenţa” în viață copilului pentru că aici învață să interacționeze cu cei din jur, atât cu adulții cât și cu copii de vârste apropiate și totodată învață să se descopere pe sine însuși, descoperind lumea exterioară. Imaginea de sine este foarte importantă în această perioadă, de aceea o considerăm ca bază în dezvoltarea copilului, acest lucru influențând decisiv procesul de învățare. Cunoașterea conceptului de sine, controlul emoțional, expresivitatea emoțională și nu în ultimul rând interacțiunea cu cei din jur, au un rol important în viața copilului, la această vârstă fiind momentul cel mai benefic pentru fixarea corectă a bazelor din punct de vedere socio-emoțional.
In cadrul activităţilor de dezvoltare personala copiii invaţă cât de frumos și politicos este să spui “la revedere!”,.. “pa!”,.. “buna dimineața!”. “Sarut mâna!”, cum să mănânce frumos, cum să renunte la scutece si sa folosească toaleta, cum bulele de săpun curată mânuțele și fața, cum să strângă jucăriile dupa ce se joacă, dezvoltarea socio-emoțională, constituind oportunitatea cunoașterii de sine și a celorlalți, dezvoltarea controlului emoțional și învingerea emoțiilor, independenţa, responsabilitatea, respectul față de mediul în care trăiesc si față de cei din jur si nu in ultimul rand Codul bunelor maniere.

Activitati extracurriculare

Oricât ar fi de importantă educaţia curriculară realizată prin procesul de învăţământ, ea nu epuizează sfera activitatilor de formare exercitate asupra copilului.

De aceea educaţia extracurrriculară îşi are rolul şi locul bine stabilit în formarea personalităţii copiilor din cadrul grădiniței CASTELINO BABY.

Educaţia prin activităţile extracurriculare urmăreşte identificarea şi cultivarea corespondenţei optime dintre aptitudini, talente, cultivarea unui stil de viaţă civilizat, precum şi stimularea comportamentului creativ în diferite domenii cat si in societate.

Începând de la cea mai fragedă vârstă, copiii acumulează o serie de cunoştinţe punându-i in contact direct cu obiectele şi fenomenele din natură.

Părinții pot opta pentru activitățile adecvate copiilor lor. Scopul acestor activități este de a antrena prescolarul în activități diverse, de a conceptualiza activitățile și informațiile primite în grădiniță, de a oferi copilului posibilitatea de a experimenta si utiliza cunoștințele asimilate, de a cunoaște lumea din jurul lui, de a-si dezvolta aptitudini speciale, de a-i antrena în activităţi cât mai variate şi bogate în conţinut, de a le cultiva copiilor interesul pentru activităţi socio-culturale, si de fructifica talentele personale.

Grădinița CASTELINOBABY este instituția în care curiozitatea specifică copilăriei pentru explorarea și descoperirea mediului înconjurător sunt întâmpinate prin organizarea activităților extracurriculare în cadrul cărora copiii participă atât în spațiul propriu cât și în afara grădiniței, la cursuri opționale pentru cei mici, cursuri ce asigură o dezvoltare normală și sănătoasă a fiecărui copil si ii ajuta să reducă nivelul anxietăţii si a stresului cotidian şi să-şi maximizeze potenţialul intelectual.

 • dans, balet, karate
 • pictură, artă si creativitate, olarit
 • limbi străine (engleză, germană, franceza)
 • muzică (cor, pian, vioară)
 • micul bucatar
 • înot
 • dezvoltare socio-emotioanală
 • şah, micul ecologist, bune maniere
 • teatru si expresivitate

Cursurile grădiniței CASTELINO BABY sunt susținute de personal didactic calificat și se bazează pe cele mai moderne tehnici în domeniu. Părinții pot alege din cursurile opționale enumerate mai sus, iar la cerere se pot introduce și altele noi.