home-1_section_01_2
about-us_section_01_1

Bun venit laGrădinițaCastelino Baby

Orice părinte dorește tot ce este mai bun pentru copilul său, noi știm acest lucru și dorim prin metodele, materialele și echipă noastră de oameni calificați să ajutăm “minunile” dumneavoastră să perceapă Grădiniță Castelino Baby ca pe o a două casă.

cloud_1
0

Ani experiență

0

Personal didactic

0

Grupe

0

Copii au trecut pragul

cloud_1

Grădinița noastră promovează un program de invăţare care pune accent pe dezvoltarea personală a fiecărui copil, pe descoperirea valențelor sale cognitive și creative și pe valorificarea potențialului fiecărui copil.

Grădinița Castelino Baby deține un singur corp de clădire impartită pe 3 etaje și demisol (S+P+E+M) situat pe strada Prof. Ion Ursu nr. 21. Cele 3 etaje sunt impărtite pe clase și grupe de varstă, săli de clasă pentru activităti curiculare și opționale, dormitoare cu pătuturi modulare, 1sală de activităti recreative și distractive dotată cu scară de gimnastică, salteluțe și seturi de psihomotricitate, 1 sală de activităţi artistice, 1cabinet medical, 3 grupuri sanitare, 2 vestiare, bucătărie proprie și sală de mese, scară de acces avizată PSI.

Clădirea este prevăzută cu rampă de acces, scările au balustrade adaptate pentru securitatea copiilor și dispune de următoarele spații administrative: 1 recepție/secretariat și 1 birou Director/Administrator dotate cu: calculatoare, laptop-uri, imprimante/ multifuncționale, telefon mobil al grădiniței.

Curtea grădinitei cu spațiu verde este amenajată cu tartan, spațiu cu nisip, jucării de grădină de exterior, seturi de motricitate, leagăne și tobogane.

Spațiile educaționale sunt organizate pe teme destinate fiecărei Săli de activităţi și clase şi sunt grupate astfel: 3 săli de activităţi, 5 săli de grupă, după cum urmează:

 • Parter: Sala Butterfly, Clasa Minionii, Clasa Albinuțelor,
 • Etaj 1: Sala Pinocchio, Clasa Planes, Clasa Ariel,
 • Etaj 2: Sala Piraților, Clasa Thomas,

precum și

sală de activităti recreative și distractive Sportacus-Lazy Town,
sală de activităti artistice
și pe centre de interes (Centrul Artă, Centrul Ştiinţă, Centrul Construcții, Centru Nisip și Apă, Centru Informatică), conform curriculumului pentru învăţământul preșcolar. Spațiile școlare (săli de grupă, sălile de activităţi, dormitoare) au o atmosferă primitoare, sunt luminoase, călduroase, îmbunătăţind copiilor imaginația, abilitătile și ajutându-i să aibă un start bun pentru începerea școlii.

În fiecare sală de grupă există mobilier nou: pătuţuri modulare cu saltele cu fibră de cocos perfecte pentru sănătatea copiilor, fibră din nucă de cocos aleasă asigurând un suport ferm și în același timp confortabil, un mediu sănătos care prin aerisirea în permanenţă a saltelei se evită formarea de alergeni și permite o poziție corectă a coloanei în timpul somnului și dezvoltarea corectă a coloanei vertebrale a copilului. Aceste saltele îndeplinesc trei roluri esențiale: ortopedic, anatomic și ergonomic.

Ţesătura huselor saltelelor au adaos de fibre de bambus și tratament natural de Aloe Vera care conferă confort termic pe tot parcursul anului și proprietăti calmante, antiinflamatoare și antialergice.

De asemenea în fiecare sală de grupă există măsuţe speciale și scăunele, corpuri cu rafturi deasupra fiecărui pătut pentru depozitarea obiectelor pesonale ale copiilor, rechizitelor sau jucăriilor preferate, câte 1 Home cinema dispus pe fiecare etaj, fiecare din spațiile în care se desfăsoară activitătile preșcolarilor este dotat cu mijloace de supraveghere video, și sistem audio centralizat cu difuzoare dispuse în fiecare cameră în parte cu posibilitate individuală de reglare a volumului în funcție de activitătile desfăşurate în clase.

Gradinita CASTELINO BABY dispune de:

 • 1 buc vestiar filtru pentru copii. Fiecare vestiar individual al Instituției CASTELINO BABY este dotat cu dulapuri individuale (etichetate cu numele copiilor) pentru hainuţele şi încălţările de stradă, bancute pentru a se schimba cu pantofiorii sau papuceii de gradiniţă, cuier pentru haine şi bară pentru umeraşe si umbreluţe;
 • 1 buc cabinet medical ce respectă circuitul legal sanitar şi dotarile solicitate de legislația în vigoare, avizat de către D.S.P. Bucuresti, fiind dotat cu patuţ de consultaţii pentru copiii instituției CASTELINO BABY, trusă sanitară, masuţă steril/nesteril, termometru de precizie cu infrarosu utilizat la distanţa fără a intra in contact cu pielea copilului, chiuvetă, dulap şi birou pentru completarea fişelor individuale ale copiilor din instituția CASTELINO BABY.
  Cabinetul medical al grădiniței CASTELINO BABY este dotat cu medicamentele necesare îngrijirii copiilor în caz de nevoie.
 • 1 bucătărie proprie (bloc alimentar), care respectă circuitul alimentar avizat de către D.S.V.S.A. Bucureşti (zonă recepție alimente care necesită spălare (legume, fructe) si dezinfectie (oua), spaţiu preparare, porționare, zonă de receptie alimente sigilate care nu necesită spalare, spatiu de pregatire si preparare/coacere alimente). Bucataria grădiniței CASTELINO BABY este complet dotată şi utilată conform normelor europene, legislaţiei şi standardelor alimentare în vigoare.
  Totodată, spațiul alocat bucătariei dispune de o zonă destinată igienizării veselei întrebuințate, chiuvetă cu doua cuve destinate igienizării şi dezinfectării veselei cât şi maşina de spălat vase.
  Pentru fabricarea alimentelor, grădinița CASTELINO BABY respectă legislația in vigoare și recomandările Ordinului Ministerului Sănătății 1563/2008 cu privire la alimentele nerecomandate preșcolarilor și a principiilor care stau la baza unei alimentații sănătoase pentru copii.
  Pentru grădinița CASTELINO BABY alimentația copiilor este extrem de importantă și de aceea alimentele sunt de înaltă calitate și fabricate după standarde de calitate si principii nutritive sănătoase, toate alimentele sunt gătite la cuptor sau fierte, meniurile sunt avizate de către medicul nutriționist al grădiniței CASTELINO BABY și verificate zilnic de către asistenta medicala, toate gustările sunt preparate de asemenea în cadrul bucătăriei proprii, sarea și îndulcitorii sunt utilizate în cantități reduse, iar singurul îndulcitor utilizat este zahărul brut obținut din trestie de zahăr in cantitate redusă sau alți îndulcitori naturali la cerere (sirop de arțar, zahăr din ștevie, sirop de agave).
 • 1 sală de mese, dotată cu mese şi scăunele/băncuţe, ce permit servirea hranei copiilor din grădinița CASTELINO BABY în condiții de igienă corespunzătoare. De asemenea spatiul grădiniței CASTELINO BABY este dotat cu maşină de spălat vase cu certificare pentru vesela copiilor si produse lichide de curățate conform cu normele ICEA privind detergentii ecologici.